10 viikkoa mittarissa :-)

Ihan ensimmäiseksi kiitämme kaikkia pentujen koteja aktiivisuudesta ja yhteydenpidosta, jatketaan samaan malliin! :-) Pentujen sosialistumiskautta on jäljellä vielä noin kuusi viikkoa, aika kannattaa hyödyntää puuhaamalla yhdessä kaikkea kivaa, positiivisia kokemuksia hankkien. Tapaamisten sekä saamiemme kuvien ja videoiden perusteella näin on toimittukin, hienoa! :-)

"Synttäriviikonlopun" kunniaksi sisarukset Onni ja Kerttu osallistuivat ihkaensimmäiselle koiraleirilleen. Lämmin kiitos järjestävälle taholle Team Nevahööd, mainiota menoa!!! :-) Nevareiden pitää jossain vaiheessa vaihtaa nimi, kun maine kasvaa!! ;-) Kiitos kouluttajille ja viininmaistajille Maria Arfman ja Lari Salin eli meidän Larppa, joka on juuri toivonut joulupukilta viinikurssia makunystyröitään jalostamaan ;-)

Alla muutama leirikuva upouudella kameralla, yes! :-) Tämän päivityksen myötä blogin kuvapankki on täynnä, blondit lyövät päänsä yhteen ja pohtivat jatkotoimenpiteitä.

Ps. Markusta tuli Taikavoima, kirj. Rhonda Byrne ;-)
 • Kerttu aktiivisena (kumma juttu XD)
  Kerttu aktiivisena (kumma juttu XD)
 • Onnille palkka kontaktista
  Onnille palkka kontaktista
 • Jaahas, mikä ihme sieltä tulee???
  Jaahas, mikä ihme sieltä tulee???
 • Hei kaverit, mä oon täällä!!!
  Hei kaverit, mä oon täällä!!!
Kerttu aktiivisena (kumma juttu XD)
Kerttu aktiivisena (kumma juttu XD)

6.10. Pennut 9 viikkoa :-)

Merkkipäivää juhlistettiin porukalla riehuen, juosten ja vähän treenaillenkin upeassa syyskelissä. Kiitos kaikille kun tulitte! :-)

Kylläpä on muuten ollut rauhallinen tämä loppuilta ;-)


Kiitos kuvista Minna R! :-)
 • Pennut, onnelliset omistajat ja kaikkein onnellisimpana hoitovastuusta vapautunut äitikoira ;-)
  Pennut, onnelliset omistajat ja kaikkein onnellisimpana hoitovastuusta vapautunut äitikoira ;-)
 • Rallattelua
  Rallattelua
 • Tytöillä kädet täynnä ;-) Pipot kuvastavat hetkeä, jolloin Markun virallinen nimi palautuu arpajaisista, "neverhöörd"
  Tytöillä kädet täynnä ;-) Pipot kuvastavat hetkeä, jolloin Markun virallinen nimi palautuu arpajaisista, "neverhöörd"
Pennut, onnelliset omistajat ja kaikkein onnellisimpana hoitovastuusta vapautunut äitikoira ;-)
Pennut, onnelliset omistajat ja kaikkein onnellisimpana hoitovastuusta vapautunut äitikoira ;-)

2.10. Ristiäiset vai arpajaiset? :-D

Varmaan vähän molempia; lopputulemana pennuilla on nyt VIHDOIN nimet! :-)

Tässä ne tulevat kera koottujen selitysten:


Herra sininen on valovoimainen, omaa ääntään rakastava persoona, jota kuvastaa hyvin nimi Tangokuningas. Tyttö valkoisen kutsumanimeksi tuli Tyyne, joten se löytyy myös rekisteritodistuksesta. Neiti pinkki kantanee ylpeydellä Tyynen jalomielisesti eteen päin lahjoittamaa nimeä Trinsessa, joka on Sonjan keksimä jo pentujen ollessa tosi tosi pieniä.


Tirlittan on nimi, johon olen jo vuosia sitten tykästynyt. Kriegerhof O-pentueessa oli Ocariina, nyt on Tirlittanin vuoro päätyä neiti oranssin viralliseksi nimeksi.  Lilasta neidistä tuli Tulisielu, koska sitähän se on <3  Tyttö ruskea on ilmiselvä Täti Monika, joka viipottaa hymy huulessa kylänraitilla kukkahattu heiluen, Tättähäärä puolestaan on neiti vihreälle vähintäänkin kuvaava nimi ;-)


Pentueen esikoinen, neiti keltainen sai nimensä kenkäfetisminsä perusteella ja tullaan tuntemaan Tinakenkätyttönä. Lisäksi synnytyksessä mukana olleilla on äänioikeus nimien osalta, ja aina Tinakenkätytön soidessa alkaa apukätilö Päivi jorata ;-) Punanauhainen Pamela on mikäs muukaan kuin Toisinajattelija.


Last but not the least... Jokaisessa pentueessa tulee olla ainakin yksi Astrid Lingrenin kirjoista napattu nimi. Näin ollen pentueen ainoa ruskea pentu ”Reino”  on kaikessa kekseliäisyydessään ja ketteryydessään ilmiselvä Tossavainen. Värikin täsmää XD Koska Reino on vielä vapaana, odotamme huumorintajuisen ja mukavan Pepin ilmaantuvan hakemaan Herra Tossavaisen kotiin :-)


Ps. Nauhattoman uroksen aka Markun nimi on sitten sitä arpajaisosastoa. Jännittää ihan että mikä sieltä tulee, kun arvonnan suorittaa korvaamaton synnytystukimies Lari !? ;-) 


Niin, siinä ne nimet nyt ovat :-) Mutta katsopas kuvasta, kuinka Ilonasi Tinakenkätyttö osaa jo näin hienosti poseerata, hyvä Kerttu! <3 Tirlittan osaa... no, juosta XDSuurkiitos Minna Vasala kuvista! :-)

 

30.9. Pennut 8 viikkoa!

Sunnuntaina lapsosilla tuli ikää mittariin kokonaiset kahdeksan viikkoa. Pienimuotoisilla pentutreffeillä vallitsi kylmä ilma, mutta lämmin tunnelma :-D 


Viikonloppua lämmitti myös Swempa -papan ja Camillan ahkeroima IPO lll -tulos sekä Lexi -tädin hienosti suorittama MH :-) GRATTIS CAMILLA!!! GRATTIS LOTTA OCH MACKE!!! :-D (näkikö nyt kaikki, ihan selvästi ruotsin kieltä, minulta!!! XD)


Kuvista kiitos Kea Mattilalle! :-)

 • Reino tahtoo Pupulta pupun ;-)
  Reino tahtoo Pupulta pupun ;-)
 • Kerttu ihan kerttuna XD
  Kerttu ihan kerttuna XD
 • Kerttu aisoihin a´la Onni & Markku
  Kerttu aisoihin a´la Onni & Markku
 • "Joiltakin loppui mielikuvitus kesken näiden kutsumanimien osalta, terveisin (vas.) Pamela, Kerttu, Onni, Reino ja Oili". Työnimet jäivät elämään XD
  "Joiltakin loppui mielikuvitus kesken näiden kutsumanimien osalta, terveisin (vas.) Pamela, Kerttu, Onni, Reino ja Oili". Työnimet jäivät elämään XD
Reino tahtoo Pupulta pupun ;-)
Reino tahtoo Pupulta pupun ;-)

29.9. Show must go on -tervetuloa Aida! :-)

Viikko on mennyt bloginpitäjällä vaisuissa merkeissä, niin moni asia Pumbasta muistuttaa... Pennut pitävät kuitenkin tehokkaasti huolta siitä, että elämä jatkuu. Kuulumisia olemme saaneet kaikista pentujen uusista kodeista ja hyvin on mennyt, kiitos kun pidätte yhteyttä! :-)

Suurenmoinen ilonaihe on "pitkän tähtäimen suunnitelman" toteutuminen, kun ihana Oili eli BRÜCKENDORFER AIDA muutti sijoitukseen Juho-Kallelle. Lämmin kiitos Hannalle ja JK:lle luottamuksesta, tervetuloa Oili! <3 Lisää Oilista löytyy kasvattajan sivuilta: http://www.bruckendorfer.com/etusivu_fi.htm
Kerrottakoon vielä, et Oilin virallinen nimi Aida tarkoittaa iloa, kuinkas muuten! Sopii hyvin tähän oopperaan :-D

Oili on reipas tyttö, joka pitää puolensa niin pentulaumassa kuin ruokakupillakin ;-) Neitiä kiinnostavat myös nenänkäyttö ja rättileikit: so far so good! :-) Oili soluttautui porukkaan sukkelasti, ja Ilona puolestaan imettää (aarrghhh!!!) Oilia siinä missä muitakin lapsosia. Kuvassa Oili esittelee syksyn kuuminta taaperoiden takkimuotia, suunnittelu ja toteutus on Sonjan käsialaa :-)

22.9.2013 Ilo sylissä surun

Sunnuntaina pennut täyttivät seitsemän viikkoa, ja osa muutti jo uuteen kotiin. Toivotamme onnea matkaan! :-) Pentujen synttäripäivää varjosti kasvava huoli Pumbasta, pentusten ruskeasta setäpojasta. Pumba on aina ollut patologinen esineiden nielijä, ja tällä kertaa ei mitään ollut tehtävissä. Suru on sanaton.

16.9. Sunnuntai on lepopäivä -tai sitten ei ;-)

Pennuilla oli varsinainen aktiiviviikonloppu. Kävimme porukalla metsälenkillä, koko kööri pääsi "jäljelle" ja sunnuntaina tehtiin pentutesti :-) Seuraavalla viikolla pennut sairastuivat vatsatautiin, mistä syystä niin blogipäivitykset kuin yöunetkin jäivät väliin. Nyt pennuilla jälleen elämä hymyilee :-) 

 

13.9. Torstaivierailua

Torstaina pennut ottivat vähemmän hiljaisen autokyydin bloginpitäjän kotiin. Muistui taas mieleen, että mitä isommat pennut, sitä enemmän virtaa, vaatimuksia ja sitä kehittyneemmät keuhkot epäkohtien esiintuomiseksi ;-)


Kylään oli kutsuttu uhrautuvaisia ystäviä, jotka antaumuksella möyrivät lattialla näiden kävelevien neulatyynyjen kanssa :-P Kiitos kaverit ja Memmi, joka ei tosin taipunut lattialle, mutta huolehti sitäkin perusteellisemmin siitä monipuolisesta äänimaailmasta. Ensi kerralla varataan Memmille turvakengät tai kumisaappaat ;-) 


Muutamia huomioita vierailusta (numeroina)


Taloyhtiön roskiksesta haettu 40 hesaria

->palautamme 2 täyttä jätesäkkiä sekajätteeseen

kahvia kului 18 kupillista

Vessapaperia käytettiin 7 rullaa

Puhelimessa odotti 8 missattua puhelua/viestiä

Voihkinaa ja naurua: laskematon määrä

Onnelliset ja väsyneet pennut: 11 kappaletta


Kiitos kävijöille! <3

Kiitos kuvista Kea! <3


 • Ihmisuhri
  Ihmisuhri
 • Tälle neidille oli pakko laittaa kuonokoppa ;-)
  Tälle neidille oli pakko laittaa kuonokoppa ;-)
 • Reino poseeraa :-P
  Reino poseeraa :-P

12.9. Sisäjuttuja ja takaumia

Jaahas, heti kun pääsi kehaisemaan kelejä, ne muuttuivat. Siirryimme siis sisäleikkeihin, ulkona käydään piipahtamassa sään salliessa. Kiitos Kaisa Tynkkynen kuvista ja Päivi ja Lyyli tuliaisesta! <3 Markku "the man" tykkää, ja kovasti :-)

Pennut on nyt myös sirutettu ja eläinlääkärintarkastettu ilman huomautuksia, kiitämme Anne Lipiäistä kotikäynnistä! :-)


Ps. huomatkaa uudet pannat! Virkkuukoukkuajat ovat nyt jääneet taakse, ellei sitten pennuille ala syntyä talvipalttuita ;-)
No, sitten niitä takaumia eli synnytyskertomus. (pienellä fontilla, koska vieläkin vain osittain hymyilyttää ;-)

Kullanarvoinen eläinlääkäriystävämme Anne on toiminut taustatukena alusta saakka, välillä odottamattomallakin tavalla.. Kun bloginpitäjä synnytystä edeltävänä yönä juhli upeiden Kriegerhof W-ja C-pentujen saavutuksia, pääsi ensimmäinen paljukokemus yllättämään ja heilautti koko kasviksen tantereeseen niin että kolisi. Samalla soitettiin Tuusulasta, että synnytys näyttäisi käynnistyvän, joten eihän siinä ollut aikaa lähteä päivystykseen rullaantunutta leukaa ompelemaan, kun juhlakansaan kerran lukeutui taitava eläinlääkäri. Ajoimme täten eläinlääkäriasemalle, jonka lattialla Anne ripeästi ompeli neulakammoisen kasviksen leuan ilman puudutusta. Apparina toimi horjumattoman vahvahermoinen lohjalainen paperimies, joka pyyhki ahkerasti ylimääräistä kudosnestettä, kuvaili järjestelmällisesti haavan muodon ja kesti vikisemättä rusentavan käsiotteen ompelun aikana. Kiitos ja kumarrus Anne ja Lari, olette paitsi korvaamattomia, myös ikimuistoisia! <3 "tässä naamassa arpikin kaunistus olisi..." :-D

Niin se synnytys sitten :-D Aivotärähdyksen aiheuttama päänsärky ja pyörtyessä hampaiden väliin jäänyt kieli tekivät kasviksesta melko hitaalla käyvän kätilön, joka TODELLA osasi arvostaa Ilonan helppoa synnytystä ja luontaisia äidinvaistoja. Loppu hyvin, kaikki hyvin! :-) Mutta paljuhommat jätän jatkossa suosiolla väliin.


10.9 Ihan pihalla :-D

 • "Uuno" tutustumassa uuteen alustaan...
  "Uuno" tutustumassa uuteen alustaan...
 • ...vaihtoehtoinen tutustumistapa ;-)
  ...vaihtoehtoinen tutustumistapa ;-)
 • "mopo män jo"
  "mopo män jo"
 • Herra ruskea harkitsee yllätyshyökkäystä terassilta
  Herra ruskea harkitsee yllätyshyökkäystä terassilta
 • Tytöt leikkii hammaslääkäriä, kumpikaan ei halua olla potilas ;-)
  Tytöt leikkii hammaslääkäriä, kumpikaan ei halua olla potilas ;-)
 • Uljas dobermanni poseeraa metsästyssaaliinsa vieressä; näin komeat sarvet voisi jo laittaa pentulaatikon seinälle!
  Uljas dobermanni poseeraa metsästyssaaliinsa vieressä; näin komeat sarvet voisi jo laittaa pentulaatikon seinälle!
 • Varjossa lötköttäjä <3
  Varjossa lötköttäjä <3
"Uuno" tutustumassa uuteen alustaan...
"Uuno" tutustumassa uuteen alustaan...

Syyshelteiden ansiosta pennut ovat saaneet ulkoilla aamusta iltaan, täydellistä!!! Ulkona on aivan uusi maailma hajujen, erilaisten pintojen ja äänien osalta: muun muassa pihalta lähtevä harrikka ja mukavasti keinuva alusta (kuvissa) on nyt kuultu ja koettu. Jälkimmäinen oli kivempi ;-)


Pentujen suosituin pihaleikki ei ole Mölkky, vaan bonsoi -henkinen tuijapuun muotoilu oksia ja juuria leikkelemällä. Odotamme lopputuloksen olevan upea minimalistinen luomus, jota naapuritkin kadehtivat :-D


Pennunkatsojia on käynyt jo aikamoinen porukka, kiitämme kaikkia kävijöitä! :-) Kuitenkin koko ajan tarvitaan "uutta verta" pentuja lulluttamaan, ja saatamme mekin tehdä visiitin pennunmieliseen kohteeseen lähiaikoina. Vapise puutarhatonttu!!! :-P

5.9. Pennut taitavissa käsissä! :-)

Torstaina kävimme osteopaatti Maaria Kaiperlan luona Ilonan ja pentujen kanssa. Täältä löytyy lisätietoa osteopatiasta ja Maaresta: http://www.elainosteopatia.fi/index.php/fi/ Muutamalta pennulta jumeja löytyi, ne hoidettiin ja varattiin kontrolliaika. Pikkukoirat olivat todella reippaita, eikä kukaan edes pissinyt vastaanotolle ;-) 

Suurkiitos Maarelle! :-)

Täytyy ihan erikseen mainita, että enpä ole aiemmin yhtä hiljaista automatkaa kokenut pikkupentujen kanssa: pennut kuorsasivat ketarat oikosenaan auton takatilassa mennen tullen, hyvä hyvä! :-)

4.9. Ei nimi miestä pahenna, ellei...

No niin, on korkea aika ryhtyä tekemään päätöksiä pentujen virallisista nimistä, koska ensi viikolla pennut sirutetaan ja sitten rekisteröidään. Tytöistä vain yksi nimi on lyöty lukkoon: neiti valkoinen on Sonja-mummon yksimielisellä päätöksellä Trinsessa <3 Työnimet on toki kaikilla, ja miksei niistäkin voisi saada ideoita...  


<- Kuvassa voisi olla Ilonasi Tohveli Sankari aka Reino, eikö?


Toinen vaihtis tälle pentueen pienimmälle miekkoselle olisi tietysti Tasku-Matti. Mietimme asiaa, palaamme aiheeseen ;-)

3.9. Pennut neljä viikkoa! :-)

Hikisen parituntisen jälkeen voimme ylpeinä esitellä kolme onnistunutta poseerauskuvaa ;-)

 • "Pamela" nättinä :-)
  "Pamela" nättinä :-)
 • "Uuno"
  "Uuno"
 • "Virpi"
  "Virpi"
"Pamela" nättinä :-)
"Pamela" nättinä :-)

30.8. Bloginpitäjä lähtee viikonlopuksi leireilemään ja toivottaa täten rentouttavaa viikonloppua kaikille! :-)

Ottakaamme mallia Tyttö oranssista ;-) 

Vauhti kiihtyy :-)

Pennut syövät jo kolme kertaa päivässä kiinteää ruokaa (kts. kuva alla oikealla :-D) erittäin hyvällä ruokahalulla. Tassut ja tuoreet hampaantyngät vaativat ahkeraa harjoittamista!

First time out...

Huh hellettä, toteavat mammakoira ja tyttö vihreä :-) Ihan niin kuin lasten kanssa retkeillessä yleensäkin, tärkeintä ovat kunnon eväät! Syötyään voikin sitten käydä päivätorkuille mahan viereen, omansa ja Johannan :-D

T-tyypit 3 viikkoa! :-)

On aika virallisten passikuvien, kas tässä! <3 

 • Herra ruskea
  Herra ruskea
 • Nauhaton uros
  Nauhaton uros
 • Sinipantainen uros
  Sinipantainen uros
 • Punapantainen tyttö
  Punapantainen tyttö
 • Oranssi tyttö
  Oranssi tyttö
 • Valkopantainen tyttö
  Valkopantainen tyttö
 • Tyttö Lila
  Tyttö Lila
 • Keltapantainen tyttö
  Keltapantainen tyttö
 • Ruskeapantainen tyttö
  Ruskeapantainen tyttö
 • Pinkki tyttö
  Pinkki tyttö
 • Vihreänauhainen tyttö
  Vihreänauhainen tyttö

20.8. Pennut 2 viikkoa ja 2 päivää :-)

Kaikenlaista puuhaa on viikonloppu pitänyt sisällään, blogin päivittämiseen tuli näin ollen tauko. Dobermannien ztp-testissä kävimme piipahtamassa poislukien Johanna, joka hääräsi paikalla aamusta iltaan, aaltoja Pupulle! <3 Ilonan sisko Lexi treenaa vielä puruja lisää, kenttäosiot ja tolppa sujuvat mallikkaasti ensi vuotta silmällä pitäen. Toivotamme oikein kovasti onnea vielä kaikille testin suorittaneille koirakoille!!! Erityisesti ilahdutti Kriegerhof Czar Aragornin ja Merrel v Ferrenbergin suoritukset, pennutkin ovat "melkein sukua julkkiksille" ;-)


Pentulaatikossa taapertaa pieniä horjuvajalkaisia, kiinteää ruokaa maistelevia otuksia. Pentujen ajasta enää 89 % on syömistä ja nukkumista, muina aikoina kalutaan ikenillä äitiä, käsiä, varpaita ja sisaruksia sekä treenataan äänijänteitä ja hoiperrellaan ympäriinsä :-D 
 
2-viikkos synttäreiden kunniaksi tarjoiltu matolääke ei ehkä ollut ihan lahjalistan kärjessä, mutta alas se meni. Ensimmäinen, seisovasta pöydästä tarjoiltu ateria maistui jo paremmin. Kuvassa neidit katsovat pöyristyneinä herra nauhattoman pöytätapoja ;-)

Ilona kävi tänään osteopaatti Maare Kaiperlalla palauttavassa hoidossa ja samalla varattiin aika pennuille syyskuulle. Meillä syntyneet pennut saa Maare tarkastaa ennen luovutusta, ihan vaan varmuuden vuoksi ja mielenrauhan takia :-) Tosin veikkaan, että itse hoitotilanteessa on läsnäolevien mielenrauha koetuksella, kun 10 riiviötä (ja kiltti ruskea :-P) viipottavat pitkin vastaanottohuonetta... Maltan tuskin odottaa ;-)

Meillä söpöläisillä on ihania koteja odottamassa :-) Vielä muutama mukava, terveellä maalaisjärjellä varustettu perhe toivotetaan tervetulleeksi porukkaan :-)

16.8. Silmät auki!

Niin niin, syömässähän sitä taas ollaan. Mutta katsopa oikeanpuoleista kuvaa, kyllä se on ihan selvästi AUKI! Silmä, siis :-D 

15.8. Pikkukoiran raskas pesti

Nyt, kun Juho-Kalle on työmatkalla, on Elmolla talon ainoana miehenä kovasti tehtäviä. Ensinäkin nyt se reviirin vartiointi ja tunkeilijoiden karkoittaminen: lapsia palavasti rakastava Elmo ei millään muotoa olisi hyväksynyt 9-vuotiasta poikaani pentulaatikon äärelle, Ilonan pyöritellessä vieressä silmiään moista epäluuloisuutta kohtaan.


Myös Bio Sensor -ohjelman asianmukaisen toteuttamisen valvontatehtävä on lähellä Elmon sydäntä ;-)


Elmon  kolmas ja haastavin tehtävä on vahtia, ettei jo epäilyttävällä "risteilyllä" käynyt puoliso lipsu vielä dieetistäänkin. Ilona pyörittelee jälleen silmiään ja ahmii kupin tyhjäksi.

"Minä en ainakaan dieettaa" toteaa neiti ruskea, maitobaarin ahkerin käyttäjä työnimeltään "Tuksu". 

psst... Tuksun ja kumppaneiden silmät aukeavat ehkä jo huomenna, pientä rakoilua on havaittavissa! <314.8. Lastenhoitotauko

Porkkana tekee hyvää maidontuotannolle, Elmokin tahtoo haukun! :-D 


Kuten kuvasta näkyy, mammakoira ottaa jo välillä laatikkovapaata, "omaa aikaa". Ilona ei missään vaiheessa ole estellyt Elmoa pentuihin tutustumasta eikä stressaa Elmon läheisyydestä. Elmo itse sen sijaan ei osoita innostusta tehdä kovin läheistä tuttavuutta otusten kanssa, jotka haisevat omituiselle, ääntelevät kellon ympäri ja näyttävät vievän kaiken huomion niin ihmisten kuin Ilonankin silmissä. Mokomat! :-D


13.8. Pentulandiassa kaikki hyvin! :-)

Ei erityistä raportoitavaa. Täällä syödään, nukutaan ja treenataan niitä synapseja ;-) 


Tämän päivän kuvapäivitys tulee Ruotsista. Kuvassa on Swempan kaunis lapsi Perfect Match vom Ferrenberg (Cape Secure Artillery-Kalitha vom Ferrenberg) 4 kuukautta :-)


Kuva Camilla Dahlgren

10.8 Pennut täyttivät yhden kokonaisen viikon! <3 

Johanna ja tyttö valkoinen näyttävät kieltä, pus pus! 

Tanja ja tyttö vihreä <3

Kasvua on tapahtunut: viikossa on edetty sukkalaatikosta sängynaluslaatikkoon :-D Tämän aamun punnituksessa isoimmat pennut ovat yli 800 grammaa, pienin rahtusen alle 700 grammaa eli varsin tasaista sakkia. Pennut kasvavat silmissä, ja Sonja onkin ahkerasti virkannut pitääkseen lapset hienoissa, puhtaissa pannoissa :-)

10.8 Synapsitreeniä

Mielestämme pentulaatikkoaikana jokaisen pennun yksilöllinen käsittely ja positiiviset kokemukset ympäröivästä maailmasta ovat kasvattajan tärkeitä tehtäviä pentujen kehityksen edesauttamiseksi. Ja mitä tämä tarkoittaa selkokielellä? :-D Meille se tarkoittaa tyytyväistä emää, pentujen palluttelua, kynsien leikkaamista, syöttämistä ja pentujen kasvaessa virikkeitä niin sisällä kuin ulkonakin, kokemuksia autoilusta, lapsista, toisista koirista... Sellaista aktiivista, positiivisten kokemusten tarjoamista turvallisella tavalla, sitä se tarkoittaa. Tälläkin kertaa suunnitelmissa on yhtä sun toista jäynää pienille T-lapsille, jahka ne tuosta hieman varttuvat, ajattelimme. Sokeilla ja kuuroilla ryömijöillä ei vielä ole virikkeet mielessä :-D Tai niin sitä luulisi -eräänä yönä törmäsin netissä Bio Sensor -ohjelmaan, joka toteutetaan 3-16 vuorokauden ikäisille pennuille. (lisää tietoa Bio Sensorista mm. täällä: http://breedingbetterdogs.com/pdfFiles/articles/early_neurological_stimulation_en.pdf) 


Lyhyesti sanottuna Bio Sensor-ohjelman on tutkittu vaikuttavan pentujen kehitykseen muun muassa seuraavilla alueilla:

- hermoston varhaisempi kehitys

- parempi kardiovaskulaarinen suorituskyky

- parempi vastustuskyky fyysisille sairauksille

- parempi ongelmanratkaisukyky


Kuulostaa hyvältä, joten tuumasta toimeen! :-D Tässä kuvakooste T-pentujen ensimmäisestä Bio sensor -ohjelman toteutukssessiosta eli vaiheet 1-5 eri mannekiinien demonstroimana :-)

 • Neiti oranssin varvasväliä kutitellaan
  Neiti oranssin varvasväliä kutitellaan
 • Lila tyttö pystyssä korvat pystyssä ;-)
  Lila tyttö pystyssä korvat pystyssä ;-)
 • Herra sinisellä ei ole asentohuimausta :-D
  Herra sinisellä ei ole asentohuimausta :-D
 • Neiti keltainen, kohta neljä
  Neiti keltainen, kohta neljä
 • Herra nro 13 mönkimässä pois kylmältä alustalta
  Herra nro 13 mönkimässä pois kylmältä alustalta
Neiti oranssin varvasväliä kutitellaan
Neiti oranssin varvasväliä kutitellaan

9.8.

Viime yö meni sujuvasti pentuja ihastellessa ukkosmyrskyn pauhatessa taustalla. Pumban kanssa ollaan jo toivuttu sukkaepisodista, ja kuivumaan jätetyt matotkin saivat vielä ylimääräisen huuhtelun viime yönä -lienekö niistä nyt tulee ihanan pehmeitä ja silkkisiä, kun on sadevedellä pesty? :-D 


Jälleen kerran täytyy todeta, että onni on tasapainoinen emä: sen verran reipashenkinen jytinä yöllä kävi, että ääniherkän, ukkosta pelkäävän koiran kanssa olisi ollut helisemässä. Ilona ei korvaansa lotkauttanut, paitsi pentujen äänille. Toisinaan se vilkaisi laatikosta "nukkuisit sinäkin välillä" -ilmeellä, taidanpa ottaa vinkistä vaarin ja nauttia ensi yönä tarpeettomana olemisesta :-) 

 Yllättävän hyvin on sujunut tämä systeemi, jossa Ilona on kotonaan Sonjan ja J-K:n kanssa, ja minä ja Johanna olemme vuorotelleet pentujen hoidossa öisin ja päivällä, kun talonväki on töissä. Nyt alkaa pentujen elämänlangan haavoittuvaisin aika olla ohi (kop kop!!!) ja on aika antaa Ilonan hoitaa pentunsa rauhassa :-P <3


Blogirintamalla on insinööri tehnyt temppunsa, kiitos J-K! :-) Tässä vielä yksi kuva, jossa erottuvat herrat sininen vasemmalla ja Herra nro 13...no, keskellä ;-) 


Tänään illan tullen juhlistetaan pentujen syntymää ja otetaan valokuvia pennuista. Sitä ennen ajattelin järjestää töistä palaaville Sonjalle ja J-K:lle mukavan, seuraleikinomaisen "etsi kadonneet tavarasi" -tuokion eli ryhdyn siivoushommiin. Todennäköisesti jokunen esine päätyy asunnon omistajien mielestä epätodennäköiseen paikkaan.. Mutta savolaiset on lepposia ja puhtaus kuitenkin on puoli ruokaa, eikö?! :-D

8.8. Kuulumisia laatikosta ja sen ulkopuolelta

On se todellinen onni, että Ilona on natural born mammakoira. Kasvikset ovat synnytyksen jälkeen sairastaneet vatsataudin, minkä lisäksi Ilonan veli Pumba onnitteli itseään setäytymisestä nielemällä korillisen sukkia. Mikä ihana kotiinpaluu yövuorosta pentulaatikon ääreltä! Sukkailottelusta seuranneen siivousprojektin yksityiskohtaiseen kuvailuun eivät kirjalliset kykyni millään riitä, mutta kerrottakoon Kloritia kuluneen puoli pulloa ja kuuden maton odottavan vielä pesua. Lämmin kiitos eksälle painavien huonekalujen kannattelusta ja siirtelystä!


Yllä selvennystä vaisuun blogin päivittelyyn, josko sitten viimein asiaan! :-) Pentumäärä yllätti autoi...öö kasvattelijat, ja vähän joutui Ilonakin työstämään maidontuotannon osalta alkuvaiheessa. Nyt on kaikki hyvin, lapset kasvavat ja ovat tyytyväisen oloisia.


Alla kuvia ensimmäisiltä päiviltä <3 

ps. "levytila käytetty" whaaat???? Tähän tarvitaan insinööriä ;-) • Tyttökasa
  Tyttökasa
 • Neiti oranssi
  Neiti oranssi
 • Neiti keltainen
  Neiti keltainen
 • suukkoja mammalle, t. tyttö pinkki
  suukkoja mammalle, t. tyttö pinkki

6.8. Täällä ollaan!!! :-D

Ensimmäinen pentu syntyi sunnuntaina 4.8. klo 15.30, mutta se oli vetänyt runsaasti nestettä keuhkoihin ja menehtyi. Synnytys jatkui, ja ripeällä ja tehokkaalla tahdilla ilmaantui pentulaatikkoon 10 pentua noin kuudessa tunnissa. Koska ultrassa näkyi pentuja 11-12, odottelimme ihan rauhassa viimeistä tulijaa. Kuollut pentu syntyi noin 02.00, jonka jälkeen syntyi reipas narttupentu ja Ilona kävi tyytyväisenä nukkumaan, homma hoidettu!!! :-) Loppusaldona oli täten kahdeksan mustaa narttupentua ja kaksi mustaa urosta, painot vaihtelivat 320-450 gramman välillä ja kaikilla pennuilla oli suorat hännät, ei valkoisia merkkejä ja kaikki varpaat :-D

Aamulla Sonja teki lähtöä töihin, kun laatikosta kuului kiukkuinen pennun huuto... Ääni lähti "yllätysvauvasta", joka oli mustan katraan rinnalla silmiinpistävän ruskea ;-) Herra numero 13 antoi odottaa itseään ja panosti näyttävään saapumiseen ;-)

Olemme todella kiitollisia hyvin sujuneesta synnytyksestä, suuressa pentumäärässä on riskinsä. Hatunnosto Ilonan kotijoukoille, jotka ovat pitäneet Ilonan erinomaisessa kunnossa ja esimerkillisesti hoitaneet kantoajan ruokinnan, well done! <3


Ilona hoitaa pentuja juuri siten, kuin luontoäiti on tarkoittanutkin. Meidän tehtäväksemme jääkin resursseista huolehtiminen, pentujen punnitseminen ja ihasteleminen, on ne hienoja! <3

Kaunis kiitos tukijoukoille Anne Lipiäinen, Lari Salin, Kaisa Tynkkynen ja "kalkki" Riitta Turkkila ;-) Kiitos myös kaikille, jotka olivat hengessä mukana, teitä on paljon!!! <3 <3 <3

Muhkea mamma

Ihmisäidit valittavat, etteivät saa loppuraskauden aikana sidottua kengännauhojaan, kuinkahan liene käy Ilonan iltapesun? :-0

Nyt on kaikki valmiina pentuja varten, eikä synnytyksen käynnistymiseen liittyvä nartun ruumiinlämmön lasku taatusti livahda ohitsemme ;-) Toivottavasti seuraavassa blogipäivityksessä näkyy tosi paljon pieniä varpaita :-)

1.8. Kennel Ilonasi on syntynyt !!! :-D

29.7.2013 Pesäntekoa :-)

No pitihän se saada ihan uusi ja oma pentulaatikko esikoisille!! :-D

J
-K ja Sonjan i ahkeroivat hienon laatikon avattavalla portilla, kaunis kiitos! :-) Kuvassa laatikko saa keltaista, lastenhuoneeseen soveltuvaa M1- luokan riä pintaan.

Ps. Kuvan ulkopuolella Ilona tuunaa oman makunsa mukaista, maapohjaista pesää pihatuijan alle ;-)

Ilonan tiineysultra 4.7.2013

...YES, YES YES!!!!!!!

Kyllä niitä siellä on! :-D 
Elokuun ensimmäisellä viikolla tapaamme <3

"Tukevasti tiine" Ilona lähettää kuvaterkkuja Swempalle Ruotsiin, HEJA SVERIGE! :-D

28.6.2013

Ihana juhannus on takana :-) Ilona vietti perinteistä juhannusjuhlaa uusin tavoin eli otti hyödyn irti illan mittaan ihmisten kovenevasta juhlakunnosta ja varasti kaiken havaitsemansa syötäväksi kelpaavan (ja kelpaamattoman). Oman turvallisuutensa vuoksi Ilona vietti loppuyön "putkassa" varastamaansa muikkukekoa sulatellen. Mutta hillitsemätön ruokahalu on varma merkki tiineydestä, eikö? ;-) 


Ainakin käytännön valmistelut pentujen tuloa varten on aloitettu: lainaksi saamme pentulaatikon, jossa on (enteellisesti?) kasvanut mukavankokoinen pentue ruskeita ja mustia pentuja, meille myös kiitos! :-) Pentumäärää pääsemme arvioimaan tiineysultrassa 4.7 eli Yhdysvaltojen kansallispäivänä, kuinkas muuten! :-D

Eilen kauppareissulla törmäsin "Meiltä Teille rakkaudella" -pakkaukseen, oli ihan pakko ostaa! Sonja näppäränä ryhtyi heti virkkaamaan tulokkaille pantoja<3 

Nyt nautitaan kesästä, 4.7 juhlitaan!? :-)8.6.2013 Lemmenlaivan paluu

...pienet sille :-D


THANK YOU Camilla for taking such a good care of Ilona! :-)

Tässä tuodaan tyttöä kotiin onnistuneelta riiuureissulta...

  

6.6.2013 Ruotsissa liputetaan, Ilona astutettu!

Tässäpä odotettuja kuvaterveisiä Ruotsista! :-)
Ilona vietti iloisen viikonlopun Swempan kanssa leikkien ja rallatellen, vailla sen suurempia lisääntymisaikomuksia. Vai lienekö alaikäinen Inna -ystävä lietsoi häveliäisyyteen? :-D Niin tai näin, sorvin ääreen oli kuitenkin Sonjan ja Johannan palattava, joten Ilona jäi Swempan kanssa odottelemaan oikeita päiviä Ruotsiin Tuusulan blondien suunnatessa takaisin Suomeen sunnuntaiaamuna.
 Kylläpä oli odottavan aika pitkä, kunnes vihdoin toivoa täynnä olevana torstaina, Ruotsin kansallispäivänä saimme Camillalta viereisen kuvaviestin, YES!!! :-D
Sanotaan, että luonnollisista astutuksista tulee mukavia pentuja. Pariskunta nautti toisistaan vielä uudemman kerran perjantaina, nyt sitten vain ultraa odottelemaan! <3

Pariskunnan ensitapaaminen <3

Punkkipantakaksoset löysivät toisensa ensi hetkestä alkaen :-) Vain Camillan grilliherkut ja niiden kerjääminen keskeyttivät rallin tilapäisesti.

Tulopäivänä saimme tutustua Swempaan kotioloissa ja tottistreeneissä, ja otimmepa vielä näyttelytreenit lauantain näyttelyä varten. Perusteellisen treenin :-P seurauksena Swempa sai sertin ja oli ROP, hyvä meidän joukkue! :-D 

Luonteeltaan Swempa on vaikuttava, vahva uros; olemme urosvalintaan erittäin tyytyväisiä! :-) Näimme myös Swempan emän, josta tuli mieleen kotopuolessa vaikuttava Rouva Nuutinen pallonsa kanssa; "Ankalla" fetismin kohde on frisbee.
Camilla ja Swempa treenaa, nice! :-)

30.5.2013 Astutusmatkalle Ruotsiin

Tuusulan blondit Tanja, Johanna, Päivi ja Sonja ovat rantautuneet Tukholman satamaan eksymättä ja ajoissa, matka Camillan ja Swempan luo voi alkaa! Ilonan lisäksi matkassa on mukana Johannan nuori Inna (Kriegerhof Innamorata) tutustumassa suureen maailmaan.

21.5.2013 Ilonan juoksu alkoi

...puolitoista kuukautta myöhässä. Hyvää kannattaa odottaa? :-D