Tanja ja Johanna


Olemme molemmat harrastaneet dobermanneja tavalla jos toisellakin jo hyvän aikaa: kummallekin ensimmäinen dobermanni on tullut 90-luvulla (HUI! :-) Tällä hetkellä Johannalla asustaa Kriegerhof Rosine "Nuga", Kriegrehof Innamorata "Inna" sekä lancashiren karjakoira Marmalade´s Joy of life ”Unna”. Tanjalla on Nugan pentu ja Ilonan veli Kriegerhof Yum Yum sekä lancashiren karjakoira Marmalade´s Amelie.


Omien koiriemme kanssa olemme harrastaneet jälkeä, hakua, vetohiihtoa ja näyttelyitä, uusimpana innostuksen kohteena on suojelu. Olemme toimineet Suomen dobermann yhdistyksen koe- ja koulutustoimikunnassa, lisäksi Johanna on ohjannut yhdistyksen tottelevaisuuskoulutuksia ja kursseja sekä toiminut kouluttajana leireillä ja kennelpäivillä. Tanjalla on SDY:n pronssinen ja Johannalla hopeinen ansiomerkki.


Ajatuksia kasvattamisesta


Vuosien varrella yhteistyöpentueita Kristiina Aaltosen (kennel Kriegerhof) kanssa on syntynyt kolme ja lancashiren karjakoira –pentueita Anna Niirasen (kennel Marmalade´s) kanssa kaksi. Kiitämme Krideä ja Annaa antoisasta yhteistyöstä! :-) Kriegerhof Y-pentueen emä Nuga on ollut Tanjan ja Johannan yhteisomistuksessa, ja siitäpä se ajatus kasvattamisesta sitten lähti: Ilonan jalostusoikeus jäi meille Ilonan muuttaessa Sonjan ja Juho-Kallen perheeseen.


Mielestämme hyvä dobermanni on terve, monenlaiseen harrastustoimintaan innostuva ja yhteiskuntakelpoinen. Koiralla tulee olla selkeä näkemys omasta paikastaan perheessä; omistajalta se vaatii johdonmukaisuutta ja huolehtimista siitä, että koira saa riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa.  Päätös ryhtyä kasvattamaan dobermanneja yhdessä perustuu samankaltaiseen näkemykseemme hyvästä dobermannista, pitkään ystävyyteen ja keskinäiseen luottamukseen. Pentulaatikkoajan otamme vakavasti panostamalla pentujen laadukkaaseen hoitoon ja sosiaalistamiseen. On tärkeää, että ”oikea pentu päätyy oikeaan paikkaan”, tätä edesauttaaksemme teemme pentutestit kaikille pennuillemme. Järjestämme säännöllisiä pentutapaamisia ja kannustamme harrastamaan pennun kanssa. Arvostamme yhteydenpitoa ja lupaamme itse olla tavoitettavissa niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä meillä syntyneen koiran koko elämän ajan.


…summa summarum.. Koiraharrastuksen tulee mielestämme olla ennen kaikkea hauskaa: sen minkä teet, tee ilolla! :-) Tähän ajatukseen perustuu hakemamme ja FCI:n vahvistusta vaille oleva kennelnimi "Ilonasi" ja toisena vaihtoehtona "Linnanmäen". Jos nimi on enne, on tiedossa ratkiriemukkaita aikoja :-D


Myös tämän blogin kirjoittaminen on älyttömän hauskaa. Pelkäänpä, että kirjoittaja itse nauraa jutuilleen parhaiten, toivottavasti teitäkin välillä hymyilyttää! :-)
                                                  Johanna, Tanja ja Nuga Kriegerhof pinkkitiimin pokaalisaaliin kera IDC 2008 -näyttelyssä